Lezing Hoogbegaafde kinderen en slimme pedagogiek

Lezing Hoogbegaafde kinderen en slimme pedagogiek

Activiteit van Pharos Regio Utrecht-Gooi-Eemland 

door Rineke Derksen

 

Gaat opvoeden moeizamer dan verwacht? Werken standaard opvoed-adviezen niet? Lopen leerkrachten op school hier ook tegen aan?

 

Dat komt omdat een hoogbegaafd kind anders reageert. Je begeleiding sluit hierdoor onvoldoende aan bij de behoefte van je kind.

 

Tijdens de lezing geeft Rineke Derksen voorbeelden en gaat ze met je aan de slag met spellen en opdrachten rondom communiceren, verbinden, ondersteunen, beschermen en aanmoedigen. Ze legt uit wat je als ouder, begeleider of leerkracht wel kunt doen om hoogbegaafde kinderen hun eigenwaarde (terug) te geven en om ze te helpen gelukkig hoogbegaafd te zijn.

 

Voor meer informatie en aanmelden: zie poster

Poster lezing Hoogbegaafd en slimme pedagogiek

 

Datum/Tijd

woensdag 07 juni 2017
20:00 - 21:30 uur

Locatie

Basisschool de Tweesprong lokatie Duivenkamp

Duivenkamp 547, Maarssenbroek, Utrecht

Kosten

Leden van Pharos en Choochem: € 5, niet leden € 10

Aanmelden:

Vóór 1 juni 2017 ovv naam en aantal, graag aangeven als u lid bant van Choochem

Meer informatie

Boekrecensie

"HoogbeGAAFd leven. Van 0 - 100"

Marianne van Gelder.

Door middel van inzicht in wat hoogbegaafdheid is en door een pleidooi te voeren voor de aandacht voor leerlingkwaliteiten in het onderwijs in plaats van knellende doelen en vastliggende plannen, is dit boek een gids, zodat hoogbegaafden zich goed kunnen ontwikkelen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'