Kinderexcursie 'Op zoek naar de Romeinen'

Kinderexcursie 'Op zoek naar de Romeinen'

 

Op zaterdag 20 mei 2017 organiseert Care4Plus een kinderexcursie naar Museum Het Valkhof in Nijmegen voor (hoog)begaafde kinderen van 8 tot en met 12 jaar. We gaan op zoek naar de Romeinen.

 

Vier eeuwen lang was Nijmegen de grootste en belangrijkste vestigingsplaats van de Romeinen in Nederland. Museum Het Valkhof heeft heel veel vondsten uit die tijd die laten zien hoe militairen en burgers toen leefden. Wij gaan uitzoeken hoe dat leven eruit zag. We kijken eerst naar een film over de Romeinen. Daarna gaan we actief aan de slag en ontdekken we hoe het museum aan al die vondsten komt. Tijdens een schervenworkshop gaan we als echte archeologen aan het werk: we leren hoe vondsten gevonden en in elkaar gezet worden. Na de lunch volgen we een interactieve rondleiding door het museum en ontdekken we hoe de Romeinen leefden.

 

Heerlijk een dag weer veel nieuwe informatie opdoen en samen zijn met ontwikkelingsgelijken. Ga je ook (weer) mee?

 

Programma

  • 11.00 uur 

Verzamelen bij de ingang van Museum Het Valkhof

(Kelfkensbos 59, 6511 TB Nijmegen)

  • 11.15 - 11.30 uur
Film over de Romeinen
  • 11.30 - 12.30 uur
Schervenworkshop
  • 12.30 - 13.15 uur
Picknicken en chillen
  • 13.15 - 14.15 uur
Interactieve rondleiding door het museum 'Op zoek naar de Romeinen'
  • 15.00 uur
Vertrek naar huis vanaf de ingang van het museum


Kosten


De kosten voor deze excursiedag zijn 25 euro (incl. BTW). Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen €5,- korting.

 

Aanmelden


Aanmelden voor deze excursiedag kan hier. Kies 'kinderexcursies' en vermeld onder 'opmerkingen' opgave 20 mei en of u lid bent van Choochem.

Er kunnen minimaal 8 en maximaal 12 kinderen deelnemen aan deze excursie. Uw kind wordt deze dag begeleid door 2 begeleiders van Care4Plus.

Meer informatie

Boekrecensie

De kus van Dabrowski

"De kus van Dabrowski"

C. van Kamp- Schöller

Een verhalende kennismaking met de ontdekking van de “Theorie van de Positieve Desintegratie” van Dabrowski. 

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"Deze mensen zijn uitgekozen als waarschijnlijk (hoog)begaafd volgens de normaal geaccepteerde criteria, omdat ze hoge intelligentie, multipotentialiteit, hooggevoeligheid, en emotionele intensiteit vertonen..."