Waar kan ik dit kind laten testen en wat kost dat?

Waar kan ik dit kind laten testen en wat kost dat?


Kosten van testen lopen erg uiteen, afhankelijk van zowel de test, als de aangeboden begeleiding. Als u van plan bent uw kind te laten testen is het verstandig om vooraf te vragen wat de test kost en welke begeleiding daarbij is inbegrepen.

 

Waar:

  • bij de schoolbegeleidingsdienst via uw school (kosten uit budget school )
  • bij de kinderpsycholoog of orthopedagoog bij u in de buurt (zoek er wel één die op de hoogte is van hoogbegaafdheid). Na doorverwijzing via uw huisarts naar de psycholoog wordt dit meestal vergoed door uw ziektekostenverzekering (nakijken in uw polisvoorwaarden of navragen bij het ziekenfonds).
  • bij een particuliere stichting/instelling in uw regio die zich bezig houdt met hoogbegaafdheids onderzoek- en begeleiding. Kosten komen voor uw eigen rekening.

 

Er zijn ook verschillende adviesbureaus die testen aanbieden

 

Meer informatie

Boekrecensie

Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?

"Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?"

Janneke van Oorschot.

Verhalen van zeven slimme, heel verschillende brugklassers en hun mentor.

Aan het woord is...

Richelle de Deugd

Richelle de Deugd 

eigenaar Hobega

"Hoogbegaafden kunnen zich heel erg ‘niet begrepen’ en ‘niet gezien’ voelen (zoals ze werkelijk zijn) door mensen in hun dagelijkse omgeving."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'