Waar kan ik dit kind laten testen en wat kost dat?

Waar kan ik dit kind laten testen en wat kost dat?


Kosten van testen lopen erg uiteen, afhankelijk van zowel de test, als de aangeboden begeleiding. Als u van plan bent uw kind te laten testen is het verstandig om vooraf te vragen wat de test kost en welke begeleiding daarbij is inbegrepen.

 

Waar:

  • bij de schoolbegeleidingsdienst via uw school (kosten uit budget school )
  • bij de kinderpsycholoog of orthopedagoog bij u in de buurt (zoek er wel één die op de hoogte is van hoogbegaafdheid). Na doorverwijzing via uw huisarts naar de psycholoog wordt dit meestal vergoed door uw ziektekostenverzekering (nakijken in uw polisvoorwaarden of navragen bij het ziekenfonds).
  • bij een particuliere stichting/instelling in uw regio die zich bezig houdt met hoogbegaafdheids onderzoek- en begeleiding. Kosten komen voor uw eigen rekening.

 

Er zijn ook verschillende adviesbureaus die testen aanbieden

 

Meer informatie

Boekrecensie

De kleine Hoogbegaafdheid voro dummies

"De kleine Hoogbegaafdheid voor dummies"

Janet van Horssen-Sollie

Een mooie aanvulling qua boekje over hoogbegaafdheid, omdat het in het kort heel veel behandeld wat hoogbegaafdheid nu eigenlijk is en de schrijfster schuwt de vooroordelen hierin niet. 

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"Deze mensen zijn uitgekozen als waarschijnlijk (hoog)begaafd volgens de normaal geaccepteerde criteria, omdat ze hoge intelligentie, multipotentialiteit, hooggevoeligheid, en emotionele intensiteit vertonen..."