vis

Excursiedag: Scheveningen!

Excursie voor (hoogbegaafde) kinderen van 7 - 12 jaar

Excursiedag 24 juni 2017: Scheveningen!

 

Voor de laatste excursie van het seizoen hebben we een wel heel bijzonder programma bedacht: we maken er een muzikale morgen van in het Zuiderstrandtheater van Scheveningen. We wonen daar een generale repetitie bij van het Residentie Bachkoor onder leiding van Jos Vermunt. De kinderen krijgen kijk- en luisteropdrachten en komen van alles te weten over een orkest en over dit concert. Daarna reizen we naar het strand van Scheveningen waar we onze lunch opeten en een leuk strandspel doen. 's Middags bezoeken we Sealife. We komen oog in oog te staan met het wonderbaarlijke onderwaterleven van onze oceanen. Er staat een speciale les over haaien op het programma en we krijgen een kijkje achter de schermen: samen met een medewerker bezoeken we de dierenopvang, het labaratorium, de keuken en de pompinstallatie.

 

Ben je tussen de 7 en 12 jaar? Schrijf je dan snel in voor deze leerzame en leuke dag!

 

Programma

9:20 uur: Ontvangst bij het Zuiderstrandtheater (Kranenburgweg 211, Scheveningen)


9:30 uur: Inleiding op concert orkestllid Residentieorkest


10:00 uur: Bijwonen generale repetitie koor en les over orkest


11:30 uur: Reizen naar Sealife met tram


12.00 uur: Lunch en spel op het strand van Scheveningen


13:30 uur: Speurtocht, les over haaien en VIP-tour achter de schermen in Sealife


15:00 uur: Ouders halen kinderen op (Strandweg 13, Scheveningen)

 

Kosten

De kosten voor deze dag zijn 40 euro (incl. btw) pp. Uw kind wordt de hele dag begeleid door een orthopedagoog en een pedagoog. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen 35 euro per kind. Het tweede kind uit een gezin betaalt slechts de helft. Er zijn twee plaatsen beschikbaar voor kinderen uit een gezin met een gezinsinkomen rond het bijstandniveau. De kosten voor deze kinderen zijn 15 euro. Vraag hiervoor het formulier bij ons op.

 

Inschrijven

Inschrijven kan via de website van Dotado.

Dotado organiseert deze excursie.

Meer informatie

Boekrecensie

'Ouders doen ertoe'

"Ouders doen ertoe"

G. van der Veen

Een opvoedboek met veel wetenschappelijke inzichten. Het bestaat uit verschillende delen met daarin alle fasen van de ontwikkeling van een kind. 

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"Wat we in het levensverhaal van Jozef kunnen zien is een persoon met grote capaciteiten vol van wijsheid, die meer dan gemiddeld intellectueel was, die daarbij integer en trouw was. ..."