SMPG oudergroep Arnhem

Werken aan de emotionele begeleiding van je begaafde kind


Gespreksgroep voor ouders van begaafde kinderen. Omdat het ook voor jou van meerwaarde kan zijn met andere ouders van begaafde kinderen ervaringen te delen en van elkaar te leren!

 

De gespreksgroep voor ouders van begaafde kinderen is geïnspireerd door de werkwijze van de SENG Model Parent Groups (SMPG). De avonden worden begeleid door Albert Kaput & Desirée Houkema, beiden ouders van begaafde kinderen, met ruime ervaring en expertise in het werken met begaafde leerlingen en gecertificeerd als SMPG facilitator.

 

Voor meer informatie over SENG: www.sengifted.org. SMPG Arnhem maakt deel uit van SMPG-Webb.nl.

 

Thema's


Tijdens 10 thema-avonden ontdek je de kracht in jou als ouder. Dit zal bijdragen aan meer begrip en een betere relatie met je begaafde kind. Zo kun je - in verbinding met je kind en met school - als ouder nog meer betekenen voor je kind.

 

Agenda


De eerstvolgende reeks bijeenkomsten start begin november en vindt plaats op 10 vrijdagochtenden van 10.00 - 11.30 uur bij Winford Arnhem. Deze bijeenkomsten worden begeleid door Desirée Houkema en Monique Schaminée. Je kunt je hiervoor aanmelden via het aanmeldformulier op de site van SMPG Arnhem.

Choochemleden ontvangen 10% korting

 

Locatie: Locatie: Willemsplein 21, 6822 LA Arnhem, Nederland

Kosten: € 495,-

 

Meer informatie: SMPG Arnhem

 

Voorjaar 2018

De daaropvolgende groep start in februari 2018 in Nijmegen, op donderdagavonden van 19.30-21.00 uur. Deze groep wordt begeleid door Desirée Houkema en Albert Kaput. Heb je interesse voor deze groep? Laat dit dan alvast weten via het contactformulier. Dan nemen we contact op, zodra de definitieve startdatum en locatie bekend is.

Locatie: Nijmegen, Nederland
Kosten: € 495,-

De bijeenkomsten in deze periode vinden plaats van 19:30-21:00 uur en worden begeleid door Desirée Houkema & Albert Kaput.

Meer informatie

Boekrecensie

'Hoogsensitieve ouders'

"Hoogsensitieve ouders"

Elaine N. Aron

Een uitermate geschikt boek voor de hoogsensitieve ouder. Met veel herkenbaarheid en handreikingen hoe om te gaan met hoogsensitiviteit en opvoeden!

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."