Speciale SMPG kennismakingsavond met Dr. James Webb! 14 april 2017

Speciale SMPG kennismakingsavond met Dr. James Webb!

Op 14 april organiseert SMPG Webb i.s.m. SENG een speciale avond voor ouders van begaafde kinderen. Deze avond wordt ingeleid door psycholoog Dr. James Webb, bekend van zijn werk en boeken op het gebied van de begeleiding van begaafde kinderen. Na zijn inleiding zijn er twee gespreksrondes van drie kwartier, waarbij je kunt kiezen uit verschillende thema's die van belang zijn bij het opvoeden van begaafde kinderen.

 

Wil je meer leren over de emotionele begeleiding van je begaafde kind(eren) en kennismaken met SMPG Webb? Kom dan naar de speciale avond voor ouders die we op 14 april vanaf 18:30 in Driebergen organiseren met Dr. James Webb!

 

Locatie: Bergse Bossen Hotel en Conferentiecentrum, Traaij 299, 3971 GM, Driebergen

 

Kosten: €10,- p.p. (€15,- per ouderpaar), ter plekke contant te betalen. 

Voor Choochem-ouderparen is de 2e ouder gratis (svp vermelden op het contactformulier dat u lid bent van Choochem!)


Tijden: 18:30 - 21:15 uur - Speciale SMPG avond met een presentatie van Dr. James Webb! Daarna kun je deelnemen aan twee rondes gespreksgroepen van 3 kwartier over thema's naar keuze, begeleid door 2 SMPG facilitators. 

 

Interesse? Meld je dan vooraf aan via het contactformulier en laat weten met hoeveel personen je komt.

 


 

Werken aan de emotionele begeleiding van je begaafde kind

SMPG Webb is een netwerk van gecertificeerde SMPG facilitators die zich verder willen ontwikkelen door krachten te bundelen. Doel is om ouders door middel van begeleide gespreksgroepen (door 2 SMPG facilitators per groep) te laten ervaren hoe zij vanuit hun eigen kracht van betekenis kunnen zijn bij de emotionele begeleiding van hun begaafde kind.

 

Geïnspireerd door het wetenschappelijk gefundeerde inzicht dat het emotionele welbevinden het meest bepalend is voor de levensloop en het levensgeluk van begaafde kinderen, staat het 'Werken aan de Emotionele Begeleiding van je Begaafde kind' (WEBB) centraal.

 

SMPG Webb wil op verschillende locaties in Nederland mogelijkheden creëren tot deelname aan oudergespreksgroepen en op deze manier een bijdrage leveren aan het emotionele welbevinden van begaafde kinderen en hun ouders. Dit sluit aan op de missie, visie en waarden van SENG (Supporting Emotional Needs of the Gifted). Met gecertificeerde SMPG facilitators wordt het gedachtengoed van SENG geborgd en als leidraad gebruikt voor de manier waarop de oudergespreksgroepen begeleid worden.

 

Meer informatie

Boekrecensie

'Ouders doen ertoe'

"Ouders doen ertoe"

G. van der Veen

Een opvoedboek met veel wetenschappelijke inzichten. Het bestaat uit verschillende delen met daarin alle fasen van de ontwikkeling van een kind. 

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"Wat we in het levensverhaal van Jozef kunnen zien is een persoon met grote capaciteiten vol van wijsheid, die meer dan gemiddeld intellectueel was, die daarbij integer en trouw was. ..."