Speciale SMPG kennismakingsavond met Dr. James Webb! 14 april 2017

Speciale SMPG kennismakingsavond met Dr. James Webb!

Op 14 april organiseert SMPG Webb i.s.m. SENG een speciale avond voor ouders van begaafde kinderen. Deze avond wordt ingeleid door psycholoog Dr. James Webb, bekend van zijn werk en boeken op het gebied van de begeleiding van begaafde kinderen. Na zijn inleiding zijn er twee gespreksrondes van drie kwartier, waarbij je kunt kiezen uit verschillende thema's die van belang zijn bij het opvoeden van begaafde kinderen.

 

Wil je meer leren over de emotionele begeleiding van je begaafde kind(eren) en kennismaken met SMPG Webb? Kom dan naar de speciale avond voor ouders die we op 14 april vanaf 18:30 in Driebergen organiseren met Dr. James Webb!

 

Locatie: Bergse Bossen Hotel en Conferentiecentrum, Traaij 299, 3971 GM, Driebergen

 

Kosten: €10,- p.p. (€15,- per ouderpaar), ter plekke contant te betalen. 

Voor Choochem-ouderparen is de 2e ouder gratis (svp vermelden op het contactformulier dat u lid bent van Choochem!)


Tijden: 18:30 - 21:15 uur - Speciale SMPG avond met een presentatie van Dr. James Webb! Daarna kun je deelnemen aan twee rondes gespreksgroepen van 3 kwartier over thema's naar keuze, begeleid door 2 SMPG facilitators. 

 

Interesse? Meld je dan vooraf aan via het contactformulier en laat weten met hoeveel personen je komt.

 


 

Werken aan de emotionele begeleiding van je begaafde kind

SMPG Webb is een netwerk van gecertificeerde SMPG facilitators die zich verder willen ontwikkelen door krachten te bundelen. Doel is om ouders door middel van begeleide gespreksgroepen (door 2 SMPG facilitators per groep) te laten ervaren hoe zij vanuit hun eigen kracht van betekenis kunnen zijn bij de emotionele begeleiding van hun begaafde kind.

 

Geïnspireerd door het wetenschappelijk gefundeerde inzicht dat het emotionele welbevinden het meest bepalend is voor de levensloop en het levensgeluk van begaafde kinderen, staat het 'Werken aan de Emotionele Begeleiding van je Begaafde kind' (WEBB) centraal.

 

SMPG Webb wil op verschillende locaties in Nederland mogelijkheden creëren tot deelname aan oudergespreksgroepen en op deze manier een bijdrage leveren aan het emotionele welbevinden van begaafde kinderen en hun ouders. Dit sluit aan op de missie, visie en waarden van SENG (Supporting Emotional Needs of the Gifted). Met gecertificeerde SMPG facilitators wordt het gedachtengoed van SENG geborgd en als leidraad gebruikt voor de manier waarop de oudergespreksgroepen begeleid worden.

 

Meer informatie

Boekrecensie

Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?

"Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?"

Janneke van Oorschot.

Verhalen van zeven slimme, heel verschillende brugklassers en hun mentor.

Aan het woord is...

Richelle de Deugd

Richelle de Deugd 

eigenaar Hobega

"Hoogbegaafden kunnen zich heel erg ‘niet begrepen’ en ‘niet gezien’ voelen (zoals ze werkelijk zijn) door mensen in hun dagelijkse omgeving."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'