Mini-symposium: De hoogbegaafde gelooft het wel!

 Inzicht in de persoonlijke ontwikkeling

 


Helaas, de inschrijving is gesloten. Het maximale aantal deelnemers van 70 personen is bereikt. U kunt zich wel op de wachtlijst laten plaatsen, via Eventbrite.


 

Wegens het succes van het mini-symposium in 2015 heeft Choochem dit jaar opnieuw een mini-symposium georganiseerd. Als u hoogbegaafd bent of mensen in uw omgeving zeggen dat u erg slim bent is dit symposium waarschijnlijk interessant voor u. Maar ook als u zelf niet hoogbegaafd bent en interesse hebt in het onderwerp bent u van harte welkom!

 

Hoe ga ik om met mijn kerk? Wat als ik mensen heel snel kan doorzien of inzichten heb die ik zelf ook niet begrijp, is dat spiritueel? Wat is de relatie tussen hoogbegaafdheid en religie? Word ik in mijn geloofsgemeenschap geaccepteerd? Zijn hoog-begaafden naast hoog-gevoelig ook hoog-religieus en wat zijn de ervaringen van andere hoogbegaafden op dat terrein?

 

Zomaar wat vragen naar aanleiding waarvan Choochem eind 2015 een vragenlijst heeft gemaakt om de relatie tussen hoogbegaafdheid en filosofie/levensbeschouwing/religie/spiritualiteit verder te verkennen. Doel was om iets meer inzicht te krijgen in de geloofsbeleving van de hoogbegaafde, en hoe de hoogbegaafde gelooft. Dit bleek veel stof te doen opwaaien en tot een aantal interessante uitkomsten te leiden.

 

Naar aanleiding van deze vragenlijst zijn het onderwerp en de sprekers van dit mini-symposium gekozen. Tijdens het symposium zal ruimte gegeven worden aan het bespreken van de uitkomsten van de vragenlijst.

 

Het eerste gedeelte van het programma zal een lezing zijn van Truus van der Kaaij met als titel “Eigentijds, autonoom geloven” Truus van der Kaaij is deskundige op het gebied van hoogbegaafheid(ECHA) en persoonlijkheidsontwikkeling. Ze zal zowel haar eigen zoektocht als haar kennis op dit gebied delen.

 

Het tweede gedeelte van het programma is een panel met daarin naast Truus van der Kaaij ook Dineke van Kooten. Dineke van Kooten wordt vaak gevraagd als het om intelligentie en geloven gaat. Zij is gespecialiseerd in en heeft een schat aan ervaring op het gebied van hoogbegaafdheid en geloven. Zij coacht hoogbegaafde volwassenen.

 

Programma

13:00 Lezing: De hoogbegaafde gelooft het wel! Door Truus van der Kaaij
14:15 Pauze
14:45 Paneldiscussie met Specialist in Gifted Education (ECHA) Truus van der Kaaij, coach Dineke van Kooten 
16:00 Ontmoeting

 

 

Details

Datum: 2 april 2016, 13:00 - ca 16.30 uur 
Locatie: DUTCH Soesterberg, Oude Tempellaan 1, 3769 JA Soesterberg
Routebeschrijving: naar DUTCH Soesterberg
Kosten: € 12,50 voor leden van Choochem, € 35,- voor niet-leden van Choochem (mocht u gelijk lid willen worden, dan wordt de korting direct verrekend) (excl. reserveringskosten)
Korting: wanneer u voor 1 maart inschrijft krijgt u korting. U betaalt dan als lid van Choochem slechts € 10,- en als niet lid slechts € 30,-. (excl. reserveringskosten)
Nu inschrijven: via Eventbrite

 

Let op:

  • Vorige jaar was het mini-symposium erg populair en hebben we helaas een aantal mensen teleur moeten stellen. Pas wanneer u heeft betaald voor uw inschrijving is uw inschrijving ook definitief. Er kunnen maximaal 70 mensen deelnemen.
  • Als u zich voor 26 maart bedenkt en afmeldt krijgt u de helft van uw betaling terug. Vanaf 26 maart kunt u helaas geen geld meer terug krijgen.

 

* Truus van der Kaaij houdt zich al 35 jaar bezig met persoonlijkheidsontwikkeling en geesteswetenschap. Tijdens haar studie voor Specialist in Gifted Education ECHA (European Council for High Ability) ontdekte ze de persoonlijkheidstheorie van Dᶏbrowski en droeg die jarenlang uit. Ze studeerde Engels, Special Educational Needs en is Dyslexie-specialist. Ze werkte jarenlang op de Europese School Bergen, was als docententrainer gastdocent bij InHolland voor “Hoogbegaafdheid Realiseren”, gaf oudercursussen en advies aan scholen (VO) betreffende begeleiding van hoogbegaafden. Ze had haar eigen coachpraktijk en leidde de Zomer Academie voor volwassen hoogbegaafden. Ze verzorgt workshops en lezingen en werkt aan diverse projecten. Ze is medeoprichter van de Stichting Leren Filosoferen.

 

Meer informatie

Boekrecensie

'Hoogsensitieve ouders'

"Hoogsensitieve ouders"

Elaine N. Aron

Een uitermate geschikt boek voor de hoogsensitieve ouder. Met veel herkenbaarheid en handreikingen hoe om te gaan met hoogsensitiviteit en opvoeden!

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."