Nieuwsbrief

Om u aan te melden voor de Choochem nieuwsbrief, kunt u hieronder uw naam en e-mailadres achterlaten:

 

Workshop Droomdenken voor ouder en kind

Droomdenken 

 

Droomdenkers zijn hoogsensitieve, creatieve, intelligente beelddenkers. Op vrijdag 5 januari 2018 gaan ouders van Droomdenkers in gesprek met coach Richelle de Deugd van Hobega en met elkaar. De kinderen gaan breinstormen met Suzanne Buis, de schrijfster van het boek 'De droomdenker'!

 

Voor ouders

Jij kent je kind als lief, vrolijk, fantasierijk, wat afwezig, of misschien zelfs ronduit vergeetachtig, chaotisch, vergeet alles, raakt alles kwijt, en elk tienminutengesprek hoor je van de juf: 'Hij let niet op, hij doet niet mee...'
Boos worden helpt niets, en eigenlijk voelt het ook gewoon echt niet goed om 'straffen en belonen' te moeten toepassen, want je gelooft ook wel dat hij het niet expres doet.
Hoe kun je hier als ouder(s) beter mee omgaan?

 

Hoogbegaafdheidscoach Richelle de Deugd heeft veel begrip en kennis over hoogsensitiviteit en beelddenken. Ze geeft praktische adviezen waar je meteen mee aan de slag kunt. Want als Droomdenkers zichzelf kunnen en mogen zijn, dan helpt het wel als ouders andere dingen verwachten en doen. Aan deze grote keukentafel kun je je verhaal delen en vind je herkenning.

 

Je gaat gemotiveerd naar huis met nieuwe connecties, nieuwe handvatten en... een enthousiaste Droomdenker!

 

Voor kinderen

Suzanne Buis nodigt je zoon of dochter uit om een middag te breinstormen als een echte Droomdenker. Echt iets voor je kind om zijn/haar hoofd 'aan' te zetten. Met andere kinderen zoals jouw zoon of dochter! Het is handig als hij/zij vooraf het boek heeft gelezen. Koop het hier.

 

Suzanne en de andere Droomdenkers gaan het hebben over bijvoorbeeld:

 

• ouders die steeds vinden dat je iets moet dóen,
• lastige juffen, zoals die van Wouter, die je storen tijdens je werk op school
• of mensen die dingen niet afmaken (zoals de campingbaas in het boek - of misschien wel jijzelf?!)

 

Verder is dit dé kans om tegen een echte schrijfster te zeggen wat ze moet schrijven in een nieuw boek. Zorg samen dat meer ouders, vriendjes, leerkrachten begrijpen wat Droomdenken is.

 

Heb jij al gewerkt in je Droomdenkerboek? Heb je een presentatie gemaakt voor je klas? Breng mee, dan kun je die laten zien aan de andere Droomdenkers!

 

Wie, waar en wanneer?

Droomdenkers tussen 7 en 12 jaar.
Castricum, 100 m van station, gratis parkeren.
Tijd: 13 tot 15 uur.
Kosten per kind: € 35

 

Beperkt plaats! Meld je aan!

 

www.volliefs.nl

Boekrecensie

de droomdenker

"De droomdenker"

Suzanne Buis

Een leuk en herkenbaar verhaal met mooie illustraties, aangevuld met vragen voor het kind. Om te lezen met je kind (vanaf ongeveer 5 jaar) of om zelf te lezen (vanaf ongeveer 7 jaar)

Aan het woord is...

Dineke van Kooten

Dineke van Kooten

Coach van hoogbegaafden

"Hoogbegaafden zijn, wanneer ze in evenwicht zijn: hoogintelligent, hoogsensitief en hoogspiritueel."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'