Nieuwsbrief

Om u aan te melden voor de Choochem nieuwsbrief, kunt u hieronder uw naam en e-mailadres achterlaten:

 

Waar kan ik dit kind laten testen en wat kost dat?

Waar kan ik dit kind laten testen en wat kost dat?


Kosten van testen lopen erg uiteen, afhankelijk van zowel de test, als de aangeboden begeleiding. Als u van plan bent uw kind te laten testen is het verstandig om vooraf te vragen wat de test kost en welke begeleiding daarbij is inbegrepen.

 

Waar:

  • bij de schoolbegeleidingsdienst via uw school (kosten uit budget school )
  • bij de kinderpsycholoog of orthopedagoog bij u in de buurt (zoek er wel één die op de hoogte is van hoogbegaafdheid). Na doorverwijzing via uw huisarts naar de psycholoog wordt dit meestal vergoed door uw ziektekostenverzekering (nakijken in uw polisvoorwaarden of navragen bij het ziekenfonds).
  • bij een particuliere stichting/instelling in uw regio die zich bezig houdt met hoogbegaafdheids onderzoek- en begeleiding. Kosten komen voor uw eigen rekening.

 

Er zijn ook verschillende adviesbureaus die testen aanbieden

 

Boekrecensie

Hoogbegaafde volwassenen. Zet je gaven intelligent en positief in.

‘Hoogbegaafde volwassenen. Zet je gaven intelligent en positief in.’

Noks Nauta en Rianne van de Ven (red.)

Hoogbegaafdheid is een manier van zijn die invloed heeft op alle aspecten van het leven, je hebt het niet maar je bent het.

Aan het woord is...

Maarten Wubben

Maarten Wubben

Psycholoog, docent, schrijver

"Ooit was dit Het Verboden Woord. Jaren later de sleutel om te ontsnappen uit ‘de Matrix’. Nu is het een begrip om te herinneren, en om anderen aan te herinneren. "

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'