Nieuwsbrief

Om u aan te melden voor de Choochem nieuwsbrief, kunt u hieronder uw naam en e-mailadres achterlaten:

 

Waar kan ik dit kind laten testen en wat kost dat?

Waar kan ik dit kind laten testen en wat kost dat?


Kosten van testen lopen erg uiteen, afhankelijk van zowel de test, als de aangeboden begeleiding. Als u van plan bent uw kind te laten testen is het verstandig om vooraf te vragen wat de test kost en welke begeleiding daarbij is inbegrepen.

 

Waar:

  • bij de schoolbegeleidingsdienst via uw school (kosten uit budget school )
  • bij de kinderpsycholoog of orthopedagoog bij u in de buurt (zoek er wel Ă©Ă©n die op de hoogte is van hoogbegaafdheid). Na doorverwijzing via uw huisarts naar de psycholoog wordt dit meestal vergoed door uw ziektekostenverzekering (nakijken in uw polisvoorwaarden of navragen bij het ziekenfonds).
  • bij een particuliere stichting/instelling in uw regio die zich bezig houdt met hoogbegaafdheids onderzoek- en begeleiding. Kosten komen voor uw eigen rekening.

 

Er zijn ook verschillende adviesbureaus die testen aanbieden

 

Boekrecensie

de droomdenker

"De droomdenker"

Suzanne Buis

Een leuk en herkenbaar verhaal met mooie illustraties, aangevuld met vragen voor het kind. Om te lezen met je kind (vanaf ongeveer 5 jaar) of om zelf te lezen (vanaf ongeveer 7 jaar)

Aan het woord is...

Dineke van Kooten

Dineke van Kooten

Coach van hoogbegaafden

"Hoogbegaafden zijn, wanneer ze in evenwicht zijn: hoogintelligent, hoogsensitief en hoogspiritueel."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'